ACB liga: Stevan Jelovac, MVP novembra

Nismo bez razloga u nekoliko navrata hvalili Stevana Jelovca, “četvorku” Saragose. Potvrda je stigla iz sedišta lige-naš igrač proglašen je najboljim košarkašem Endesa  lige u novembru! Brojevi potvrđuju njegov veliki trenutak forme: u ovom mesecu je dao 23,6 poena u proseku (12 protiv Rio Natura, 29 Fuenlabradi i 30 Baskoniji), imao 6,6 skokova i indeks vrednosti 27,3. Šut mu je bio veoma precizan-63%! Bio je najbolji igrač 8. kola a sada je i najbolji igrač meseca, prvi put od kada je u Španiji. Stevan Jelovac je u izjavi za sajt ACB rekao:

-Veoma sam zadovoljan, ali biću još zadovoljniji ako nastavimo da pobeđujemo. Ovo priznanje me stiumuliše da još više radim.
Drugare iz ekipe častiće “picom, pivom i fantom”.

Preporučivali smo ga selektoru Saši Đorđeviću koji je u nedelju, gostujući u emisiji “Koš magazin na Sport FM radiju”, rekao da prati Jelovca uz napomenu da na njegovoj poziciji imamo Nemanju Bjelicu, ali svaki igrač koji zaslužuje dobiće šansu. Dodao je da još nije lično upoznao Jelovca, ali da zna sve o njemu i nada se da će biti prilike da se uskoro sretnu, možda u narednoj fazi Evrokupa, takmičenja u kome igraju Jelovčeva Saragosa i Đorđevićev Bajern.

Jelovac nosi neobičan broj-89. Počeo je u mlađim kategorijama Partizana, nastavio u Mega Vizuri, Crvenoj zvezdi, Antaliji, Juventusu iz Kazerte, Lietivos Riitasu a od 2014. je u Saragosi. Ovo mu je treća sezona u četvrtoj zemlji otkad je 2011. napustio Srbiju. U prvoj godini u Saragosi  dao 480 poena (14,1) , u drugoj je prosek podigao na 13,8 poena dok je u tekućoj dogurao do 14,9.  Na ukupno 77 utakmica , igrajući u proseku samo 22 minuta, ostvario je prosek od 14,1 poena i 5,2 skoka. Trojke šutira 35%, dvojke 51% a penale 86%. Visok je 2,08, vrlo je pokretljiv, sa “mekom rukom”. Zanimljivo je da nije propustio ni jednu utakmicu, u prethodne dve sezone odigrao je po 34 utakmice u svakoj, u tekućoj  svih 9.

Za reprezentaciju Srbije igrao je na Univerzijadi u Kazanju 2013, ali po pitanju državnog tima nije rekao poslednju reč.