Kad bi da iznenadiš Real u Madridu…

Ono kad hoćeš da iznenadiš Real  u Madridu. Kad počneš sa Nastićem i Gudurićem u postavi. Ono kad ti Real, koji je u nikakvoj formi i izgubio je u španskom prvenstvu, povede na startu sa 19-2. Kad ti igra debeli Grk koga bananiraju kad hoće i ko hoće. Pa se hvataš za slamku i gledaš gde je Boriša Simanić, koji prethodno nije odigrao ništa u Zvezdi. Probaš i sa Tejićem, a iz aviona se vidi da nije igrao nedeljama, i da je tek nedavno normalno prohodao. Izgubiš se totalno, pa ti glavu iznad vode drži Simanić koji ubada trojku. A ti razigrao celu klupu Reala, ma i masera i ekonoma, svi ubaciju trojke sa osmehom na licu, pa se onda dogovore da par minuta idu samo na eli-upove, a onda se Ćaćo Rodrigez seti da od Vilija Ernangomeza napravi zvezdu večeri, i kad vidi da mu je uspelo prebaci se na još mlađeg Luku Dončića. A Džejsi Kerol je zatrpao trojkama, momak koga jedinog ne smeš pustiti jer ako ga krene ne može se zaustaviti.

Ono kad ti Real već u prvom poluvremenu nabije skoro 40 razlike. A ti žališ za Mitrovićem, u glavi ti je da bi sve bilo drukčije sa njim, ma nije ti to u glavi nego kako to da te neće baš sad kad te gledaju skauti i menadžerti. Pa se iznerviraš, ne znaš gde si, a ovi sipaju i polivaju, ne staju.

Ili ono kad se igraju s tobom, mogu da idu i na 50, 60, koliko hoće razlike, ali neće, Ćaćo prodaje svoje “ćaćizme” i tebi ostaje samo da klepiš po nosu onog Meksikanca, koji liči na Pabla Eskobara iz mlađih dana. Ode on na klupu, a tamo odavno sedi Nastić, bio ti je starter a sad si ga zaboravio, možda ostane u dvorani ako se niko ne seti da ga povede nazad u Beograd. Pa sve pogledom tražiš gde je Simanić, pomozi Boriša! Dao bi mu minutažu, al ne vredi, već si je obećao i Sofou, i Tompsonu (možda i njega zaborave u dvorani), pa i onom Mileru što ga tek čeka džet leg.

Ma, bre, ono kad gledaš da se što pre izgubiš iz Madrida, kakav basket, kakav turizam! Lep je i Beograd, a i neće valjda svakog vikenda Olimpija dolaziti u taj grad, dosta je jednom. A i ovo je veče kad Srbi gube od Španaca gde stignu, mada oni drugi su pre Baskijci nego Španci al nema veze, biju kao da su jedno.

A lepo si hteo da iznenadiš Real u Madridu…