“Koš po koš” Vladimira Stankovića

kos po kos 5

Doajen sportskog novinarstva Vladimir Stanković, jedan od urednika portala Koš magazin, predstavio je danas svoju novu knjigu “Koš po koš” u beogradskom hotelu “Zira”, uz prisustvo naših košarkaških reprezentativaca, selektora Saše Đorđevića, predsednika KSS Dragana Đilasa i brojnih gostiju i novinara. U knjizi je zabeležio sve utakmice (243) koje su reprezentacije Jugoslavije, SCG i Srbije odigrale na kontinentalnim šampionatima, uz statistiku i svoje komentare.
“Ovo je moj lični omaž košarci, koju pratim od proleća 1969. pa do danas, lični dug onima sa kojima sam sarađivao. Nadam se da će biti još košarkaških knjiga, jer naša košarkaška istorija to zaslužuje”, rekao je Stanković na promociji u hotelu “Zira”.

kos po kos 3

On je zahvalio Košarkaškom savezu Srbije što je pomogao izdavanje knjige i poželeo da sledeće godine bude konkretnog povoda za novu publikaciju, u kojoj bi se bavio istorijatom nastupa košarkaša na Olimpijskim igrama.
Selektor Aleksandar Đorđević je rekao da Stankovićeva knjiga sadrži “blago, ne samo sportsko, koje vredi istaći”.
Predsednik KSS Dragan Đilas nada se nastavku…
“Verujem da će neko za desetak godina napraviti novu knjigu, gde će se podsetiti stvari iz sadašnjeg, našeg vremena”.
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Đilasov prethodnik na čelu KSS, Dragan Kapičić, zahvalio je Stankoviću i priznao da je fasciniran knjigom jer, kako je rekao, “ne mogu da verujem da iko ima takve podatke”.

Photo: MN Press, KSS

kos po kos 2kos po kos 1