Miško Ražnatović: Evo šta nudimo Košarkaškom savezu

Još poodavno sam i u životu, a u biznisu pogotovu, usvojio teoriju, da su sve pametne stvari već izmišljene, i da ne treba previše rasipati energiju na novotarije, te da je znatno pravilnije i svrsishodnije dobro ukompanovane stvari primeniti na svoje uslove, i prilagoditi svojim potrebama.

Upravo vodeći se navedenim stavovima, danas je kompanija BeoBasket, čiji sam čelnik, uputila predlog KSS, da se počev od 2017. u vreme finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, organizuje i takozvani MINIKUP. Nebrojeno puta sam prisustvao spekatkularnim turnirima Copa Del Rei u Španiji, vraćajući se sa izuzetnim utiscima, a deo te opšte predivne slike najvećeg košarkaškog praznika u Evropi (po meni), činio je i sastavni deo turnira, tzv. MINICOPA.

Juniori Reala slave trijumf na Minicopa

Naime, ideja je da 8 ekipa, koje su se kvalifikovale za završni turnir, ili pak 7 najbolje plasiranih uz domačina (grad organizator, u ovom slučaju to je Niš), povedu na turnir i svoje pionirske ekipe, klince rođene 2002. Timovi bi bili podeljeni u 2 grupe od po 4 tima, odigrali 3 utakmice u grupi, i finalni meč bi se igrao u Hali Čair u nedelju (na dan odigravanja velikog finala) u prepodnevnim časovima, a pobednička ekipa bi primila pehar u toku finalne utakmice seniora. Velika motivacija za klince, turnir koji će svako pamtiti tokom cele svoje karijere, i ogromno interesovanje mlađe populacije za utakmice. Nekoliko puta sam prisustvavo finalima Minikopa u Španiji, gde je na utakmicama bilo i po 2 do 3.000 ljudi. Mislim da bi tako bilo i u Nišu, tim pre što tog zadnjeg dana turnira svi ljubitelji košarke ne znaju baš kako da ubiju dan, čekajući veliko finale u večernjim časovima.

Obavio sam prve razgovore na ovu temu sa čelnicima KSS, i inicijalno ideja je odlično prihvaćena. BeoBasket je kao kompanija spremna da za duži niz godina bude centralni sponzor navedenog turnira, koji bi postao tradicionalan, ne želeći da se budžet KSS dodatno troši na neku akciju koja do sada nije postojala, niti je planirana.

No, pitanje ko će biti generalni sponzor, tj. kako će se turnir zvati, ipak nije od prevelike važnosti. Jedino što je zapravo bitno po meni, je da ova ideja zaživi, i da se organizuje turnir i druženje za generacije talenata koji dolaze.

Photo: Screenshot