Nikola Lončar na “Kanalu plus”

foto prica loncar

Sjajna generacija Partizana koja je u Istanbulu 1992. osvojila titulu prvaka Evrope uglavnom je ostala u košarci. Željko Obradović, kome je to bila prva titula, postao je najtrofejniji trener Evrope sa deset evro-kupova, osam u Evroligi i dva u Kupu Saporta. Saša Đorđević je selektor Srbije, Predrag Danilović predsednik Partizana u kome kao šef mlađih ketegorija radi i Zoran Stevanović dok je Mlađan Šilobad poslovni direktor. Vlada Dragutinović je agent, Slaviša Koprivica ne radi ništa direktno u košarci, ali ima sina koji je veoma talentovan i koji će ga naslediti a možda i prevazići. Željko Rebrača nije direktno u košarci, ali ne znači da neće biti. Osim toga, njegov najstariji sin nastavlja porodičnu tradiciju.

Nikola Lončar, takođe član šampionskog tima iz 1992, postao je TV novinar, komentator na prestižnom španskom “Kanalu plus”.Posle sjajne karijere u Španiji ,ostao je da živi u Madridu i dobio šansu na TV mreži “Kanal plus”. Godinama je radio prenose NBA mečeva, a u poslednje vreme, pošto je njegova kuća kupiula i prava za Evroligu, komentariše i utakmice prestižnog klupskog takmičenja. Nikolino poznavanje košarke nije nikada bilo sporno, a zadivljuje njegov španski. Ko ga sluša nikada ne bi pomislio da govori neko kome ovaj jezik nije maternji.

Ova slika je sa poslednjeg Fajnal four turnura u Madridu, Nikola Lončar i Amaja Valdemoro, bivša reprezentativka Španije, bili su stručni konsultanti uobičajenoj ekipi komentatora.

 

Foto: Rodolfo Molina