O nama

 

Portal “Koš magazin” je nastavak nekad izuzetno popularnog mesečnika “Koš” u elektronskoj formi. Negujući duh starog “Koša”, ali prilagođen novim vremenima, tehnologijama i zahtevima, ovaj portal pripremila je ista urednička ekipa koja je od prvog do poslednjeg broja potpisivala i pravila “Koš”: Vladimir Stanković i Aleksandar Ostojić.

novinari dva

 

Cilj portala www.kosmagazin.com je praćenje košarke i, ako je moguće, naš mali doprinos njenom napretku, kako u Srbiji tako u celom regionu. To je lako reći, a naša ideja kako da tome doprinesemo je ista ona koja nas je krajem osamdesetih rukovodila kad smo pokretali “Koš” – kvalitetni tekstovi, ideje, diskusije, razmena mišljenja, akademska polemika.

Ovaj portal je otvoren za sve koji ispunjavaju te kriterijume. U našim medijima, kako pisanim tako i elektronskim, skoro potpuno su nestali analitički komentari i istraživački tekstovi o našem najtrofejnijem sportu. Upravo tu prazninu pokušaće da popuni portal “Koš magazin”. Nas ne interesuje da jurimo da što pre objavimo neku vest, ili je prepišemo, nisu nam bitni rezultati, tabele i kladioničarske kvote – a upravo je to sadržaj koji dominira elektronskim i pisanim medijima, i čini ih sličnim kao jaje jajetu. Nama su važne suštinske stvari koje čine košarku, a podjednako nam je važna i lepa novinarska reč koju je sve ređe pronaći. Zato su naši saradnici najbolji sportski novinari iz regiona – kao nekad u “Košu”, ali takođe i stručnjaci, funkcioneri, sudije, bivši igrači (i aktivni, ako žele), svi oni koji imaju šta da kažu o sportu koji volimo i koji nas spaja.

Naši saradnici možete biti i svi vi koji pratite i čitate tekstove na portalu “Koš magazin” i reagujete na njih.To je razlog što smo za naš slogan odabrali:

ZA ONE KOJI ČITAJU KOŠARKU.

magazin o košarci, basket magazin, časopis o košarci