Turnir veterana i priznanja saradnicima Koš magazina

Deveti po redu (nadam se da nisam pogrešila ) tradicionalni internacionalni turnir veteranki i veterana “Dragiša Šarić”, nazvan po rano preminulom košarkašu (igrao, između oszalih, za Radnički, Partizan, Vojvodinu, Beobanku…) održan je u Beogradu proteklog vikenda ,tačnije u petak i subotu. Turnir je okupio čak 58 ekipa, koje su u sedam sala igrale kvalifikacione utakmice, a finala su održana u dvorani Vizura u Zemunu. Bilo je timova iz mnogih gradova bivše nam države, a takođe i iz Nemačke, Slovačke,Izraela, pa čak i iz Sjedinjenih Američkih Država.

img_3013
A sve utakmice su pomno pratili takođe veterani i veteranke koji nisu učestvovali u igri, ali su “učestvovali” oko terena sa svojim druženjima, šalama i sećanjima. Toliko je bilo emocija i uspomena na samo jednom mestu da to sve ne bi stalo ni u ne znam koliko tomova knjiga i romana. I toliko sportskih asova i živih legendi na jednom mestu, počev od Bore Stankovića, Bate Đorđevica, Dragoslava Ražnatovića, Praje Dalipagića, Voje Ilića, Vlade Đurovića, košarkašica Olivere Čangalović, Gordane Jeremić Kešelj… ma mogla bi nabrajati do sutra!

15193479_10208057773144701_5008624969979884746_n

Saradnici Koš magazina Jovan Kosijer i Tanja Pavlić Turbić Ilić

I sve to uredno ispraćeno od doajena sportskog novinarstva bez kojih naša košarka možda nikada ne bi bila to što jeste da je oni nisu uredno pratili, zapisivali i objavljivali… Bili su i saradnici Kos magazina – Danilo Šotra, Jovan Kosijer, Vlasta Ignjatović i naravno novopridošli “novinari” Miroljub Damnjanović Dugi i moja malenkost .

img_3065

Pobednička ekipa Beograd 55+

img_3061

Duda Ivković uručuje pehar kapitenu pobedničke ekipe

Specijalnu plaketu za trenera dobio je Bora Stanković (prošle godine nagrađen je Lazar Lečić), a prvi put ove godine dodeljena su i priznanja zaslužnim sportskim novinarima. Dobili su ih Danilo Šotra (Srbija) i Jovan Kosijer (Hrvatska), a plakete im je uručio Bata Đorđević.

img_3022

Među nagrađenima bio je i legendarni Bora Stanković

Pre podele pehara i diploma, Dugi je i uručio primerak knjige o pokojnom velikanu naše košarke Milunu Maroviću najvećoj hodajućoj legendi naše košarke Bori Stankoviću.
A šta je posle bilo? Pa, naravno, žurka do zore!

Do nekog novog viđenja i druženja…

Photo: Petar Kočović i Tanja Pavlić Turbić Ilić